Boeken die mij tegenvielen in 2020

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 16:23

Soms heb je van die boeken die je niet weten te pakken. 99% van die boeken lees ik uit, maar heel soms stop ik er toch echt mee. Ieders mening dat niks voor mij was kan zeker voor een ander geweldig zijn!

In deze blog wil ik heel eerlijk een aantal boeken delen waar ik meer van had verwacht, maar uiteindelijk toch tegenvielen. Achter de titel staat het aantal sterren dat ik het boek zou geven. Zoals je kunt zien zijn het niet 1 of 2 sterren. Dit heb ik bewust gedaan omdat ik het verhaal wel heel goed vond, en het was zeker een goed boek, maar het wist me alleen niet te pakken of ik had het me anders voorgesteld.

'Raak me. Niet' het eerste deel van het tweeluik van Laura Kneidl.

Toen ik begon met het luisteren van dit boek was ik zeker niet meteen geboeid. Ik kwam niet echt lekker in het verhaal. Toch heb ik het boek uitgeluisterd en heb ik ook het tweede deel geluisterd. Bij dit deel had ik hetzelfde gevoel. Ik vond het verhaal goed en het was ook zeker geen slecht boek, maar het kwam bij mij niet echt binnen...

Wie weet lees ik het papieren boek nog eens en weet het me dan wel te raken!

Toen ik afgelopen zomer de serie: 'Virgin River' had uitgekeken, zag ik dat er ook boeken van waren. De boeken besloot ik dus ook meteen te gaan lezen. 

Hoewel ik de serie echt geweldig vond, vond ik de boeken wat ongeloofwaardig overkomen. De boeken zijn totaal niet zoals de serie, en dit stelde me behoorlijk teleur. Wat me vooral stoorde was de vaart die er in het boek zat. De hoofdpersoon Melinda is in het boek heel open, waar in de serie Melinda juist heel gesloten is en zich nog niet durft open te stellen. Dit maakte voor mij de serie ook zo mooi.

Nu seizoen 2 er ook alweer opzit, hoop ik de volgende boeken toch ook nog te lezen.

Hartstocht - Erin Watt ***

Meteen na het eerst boek van 'De Royals' was ik fan van Erin Watt. Ik heb de hele serie met veel plezier gelezen alleen het 3,5 deel: 'Harstocht' vond ik tegenvallen.

'Hartstocht' is in tegendeel tot de andere delen een heel erg dun boekje. Dat was ook zeker te merken aan de gebeurtenissen, het was fijn om een beetje achtergrond te hebben van Gideon, maar het was voor mij niet echt een prettig verhaal om te lezen.

Na vele positieve reacties ben ook ik begonnen in: 'Rood, wit & koningsblauw'. Meteen al merkte ik dat ik niet lekker in het verhaal zat, ik werd heel erg afgeleid door alle achtergrondinformatie in het boek. Op ongeveer de helft heb ik het opgegeven en het boek weggelegd. Dit boek was gewoon niets voor mij...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.