Proeflezen

Ik help auteurs graag door proef te lezen. Ik heb hiermee inmiddels al wat ervaring opgedaan, en mijn 

Wil je dat ik jouw manuscript proeflees? Neem dan contact met mij op via: bookchi.nl@hotmail.com dan stuur ik alle informatie vrijblijvend toe! Vermeld dan ook even waar je verhaal over gaat, hoeveel woorden het heeft en onder welk genre dit valt.

Let op: Ik kan alleen proeflezen als het verhaal bij mij past en ik het genre goed ken, ik lees daarom alleen in de genres Feelgood, Romans, Young adult & New Adult. (Wie weet komt hier in de toekomst nog een genre bij.)

Hoe ga ik te werk?

Als proeflezer lees ik jouw manuscript. 

Na het lezen ontvang je van mij:

- Personagekaarten 

- Verhaalanalyse 

Hiermee kun je vergelijken of je personages en verhaal het doel van het schrijven hebben gehaald.

Ik laat weten wat ik leuk vond, en wat ik minder leuk vond. Ook kan ik tips geven hoe ik dit zou aanpakken. Uiteraard blijft het jouw manuscript, en mag je uiteindelijk zelf weten hoe je verhaal verloopt.

 

In overleg stuur ik aantekeningen door, dit kan zijn in de kantlijn van een Word-document, maar dit kan ook in een mailtje.

Mocht jezelf nog een vragenlijst of extra vragen hebben, beantwoord ik deze natuurlijk met liefde. Ook na het proeflezen mag je mij een berichtje sturen om een mening te vragen.

 

Ik start zo snel mogelijk met proeflezen na het ontvangen van het manuscript. Heb je een deadline? Laat dit dan vooral even weten, dan kan ik hier rekening mee houden. Ik kan geen garanties geven over de tijd die het neemt, dit is helemaal afhankelijk van het verhaal.

 

Let op: Ik let niet op spel of taalfouten. Ik geef alleen feedback op het verhaal en de personages.

Je manuscript is bij mij uiteraard volkomen veilig, en over de inhoud zal niets worden gedeeld.

 

Voor het proeflezen vraag ik een kleine vergoeding afhankelijk van het aantal woorden.

Reacties op het proeflezen:

''Kimberly is jong, maar ik ben heel blij dat ik haar als proeflezer had. In mijn geval wist ze waar ze het over had en ik ben er zeker van dat ze andere schrijvers ook kan helpen om de puntjes op de i te zetten. Kimberly wist op een gepaste en lieve manier haar woorden naar mij over te brengen. Dat maakte dat ik haar respecteerde en naar haar luisterde. Ik ga haar zeker terug vragen als proeflezer, want ik apprecieer haar mening.''

 

- Jaimie Pisonier, auteur van de 'Vriendschap en liefde' reeks

''Kimberly’s feedback is helder, duidelijk en motiverend. Ze denkt mee en het is goed te merken ze al veel leesmeters heeft gemaakt in het genre waar ik in schrijf. Ik heb haar ervaren als een erg fijne proeflezer en zou haar zeker nog een keer vragen.''

 

- Iris Visser, auteur van 'Bij kennis' en de 'Liefs uit'-serie.