Blackout - Nicola Yoon, Angie Thomas, Nic Stone, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en Ashley Woodfolk

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 07:35

Titel:               Blackout

Auteur:           Nicola Yoon, Angie Thomas, Nic Stone,                                              Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en                                            Ashley Woodfolk

Uitgeverij:       Best of YA

ISBN:              9789000376827 

Pagina's:        192 pagina's

Verschenen:   juni 2021

Sterren:           ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult

'Blackout' is zo'n boek dat mij meteen aansprak. Niet alleen de cover sprak mij heel erg aan, ook het verhaal leek mij, al vanaf het begin ontzettend interessant.

Over het boek:

Een zomerse hittegolf hult New York in duisternis.

Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit...

Een eerste ontmoeting. Oude vrienden. Bittere exen.

En misschien het begin van iets nieuws.

Als de lichten doven, onthullen mensen hun geheimen. De liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

 

Topauteurs Nicola Yoon, Angie Thomas, Nic Stone, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson en Ashley Woodfolk vieren de schoonheid van zes koppels en de onvergetelijke magie van een zinderende sterrennacht in de stad.

Mijn ervaring

'Blackout' is een verhaal met een enorme diversiteit. Niet alleen omdat dit boek is geschreven door maar liefst zes verschillende auteurs, maar door de diversiteit aan personages.

Het eerste verhaal uit deze bundel is meteen ook de langste. Echter, is het opgedeeld in 5 aktes. Dit verhaal heet: 'De lange weg'. Een heel toepasselijke naam voor niet alleen dit verhaal, maar voor de hele blackout. Blackout is het begrip dat is gebruikt voor de tijd dat de stroom compleet weg is, en de stad donker is.

In 'De lange weg' lees je over Tam en Kareem, ze zijn exen en komen elkaar weer tegen. Dan is het plots donker. Je leest over zoveel meer tieners die hun weg vinden. Je leest over Nellie & Joss, Seymour & Grace en nog zoveel anderen. Elk hebben ze een eigen verhaal, en toch zijn de verhalen zo op elkaar afgespeeld dat de personages met elkaar in contact staan.

Ik heb dit boek echt met een glimlach dichtgeslagen, iets wat ik van tevoren misschien niet direct had verwacht.

Deze verhalen beschrijven de lichtpuntjes in het donkerste moment. En tijdens zo'n donkere periode als dat we afgelopen jaar hebben gekend, zijn deze lichtpuntjes misschien wel realistischer dan ooit. Dit verhaal is geschreven tijdens de pandemie, en toen ik dit boek dichtsloeg, kwam er een diepere betekenis bij mij binnen. Voor mij voelde het alsof de auteurs de blackout als alternatief voor de pandemie gebruiken. En ook zeker tijdens deze pandemie zijn er lichtpuntjes geweest. ‘Blackout’ heeft zonder de pandemie ook maar te benoemen, mij weten te raken met een boodschap. Je hebt elkaar nodig, er zijn periodes van duisternis, maar zelfs in die duisternis zijn lichtpuntjes. Daarnaast laat ‘Blackout’ zien dat liefde voor iedereen is.

‘Ik heb dit boek echt met een glimlach dichtgeslagen, iets wat ik van tevoren misschien niet direct had verwacht.’  - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Best of YA.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.