Kobo Originals feelgood tips

Gepubliceerd op 31 juli 2021 om 16:45

Omdat Kobo zoveel leuke Kobo Originals heeft, deel ik vandaag met jullie een aantal Kobo Originals feelgood tips. Mocht je een van deze boeken gelezen hebben, of nog willen lezen, laat het me gerust weten wat je ervan vond!

Zelf heb ik de volgende boeken gelezen, of wil deze nog heel graag lezen. Het lijken mij in ieder geval stuk voor stuk pareltjes.

Liefs uit-serie - Iris Visser

Liefs uit Londen is het eerste deel uit de 'Liefs uit'-serie geschreven door Iris Visser. 

Zelf heb ik haar eerste boek, Bij kennis en liefs uit Londen gelezen, en ik kan zeker zeggen dat Iris Visser fantastische feelgood verhalen schrijft! Het tweede deel in deze serie heet: Liefs uit Ibiza en dit boek moet je ook zeker gaan lezen. Vanaf 19 augustus is dit boek te downloaden!

 

Extra leuk: De 'Liefs uit'-serie zal ook worden vertaald naar het Engels, Italiaans en het Frans. 

Over 'Liefs uit Londen'

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Geluk-serie - Saskia M.N. Oudshoorn

Na de 'Liefde in Milaan'-serie van Saskia M.N. Oudshoorn, ben ik ook heel erg benieuwd naar deze feelgood serie. Ik heb van haar andere boeken genoten, dus deze zullen vast ook in de smaak vallen.

 

Saskia M.N. Oudshoorn won met Recept voor geluk de #KoboTalent schrijfwedstrijd 2019.

Over 'Recept voor geluk'

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.

Eindeloos-serie - Wendy Brokers

Nog nooit eerder las ik een boek van Wendy Brokers, sorry daarvoor. Echter ben ik wel altijd heel erg benieuwd geweest naar haar boeken. Toen deze New Adult/feelgood serie verscheen, wist ik gewoon dat deze op mijn lijstje moest!

 

Ik ben momenteel bezig in het eerste deel, en tot nu toe is het een heel mooi verhaal.

Over 'Niet zonder jou'

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.
Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Bretagne-serie - Sophie Tal Men

Sophie Tal Men is een Franse auteur. Haar boeken zijn nu vertaald naar het Nederlands en zijn nu ook als Nederlandse Kobo Original te lezen.

 

Ik heb deze serie al voor de helft gelezen, deze boeken bevatten een leuk verhaal met leuke humor.

Over 'Ogen zo grijs als regen'

Marie-Lou, student geneeskunde, krijgt van de ene dag op de andere te horen dat ze voor haar stage naar het ziekenhuis in Brest wordt verplaatst. Het einde van de wereld in haar ogen. In Brest start de vijfentwintigjarige een nieuw leven, ver weg van haar familie en haar geboortestreek Savoie. Het zorgeloze en luchtige karakter van Marie-Lou wordt al snel meedogenloos vermengd met de harde realiteit van het ziekenhuis, de diensten op de spoedeisende hulp en het contact met de zieken. En dan ontmoet ze midden in de nacht opeens de surfer Matthieu. Lukt het Marie-Lou om een plekje voor hem vrij te maken in haar drukke leven?

Onder de Franse zon-serie - Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn, nog zo'n Nederlanse auteur waar ik, shame on me, nog nooit iets van heb gelezen. Deze Kobo Original serie trok echter wel mijn aandacht, dus is zeker op mijn lijstje beland!

Over 'un'

Emma heeft haar leven goed op orde. Ze heeft een goede baan op de educatieve afdeling van een groot museum en samen met haar man, de succesvolle architect Ben, heeft ze twee kinderen. Maar wanneer haar huwelijk begint te wankelen, haar zoon achterblijft op school en er op haar werk merkwaardige dingen gebeuren, voelt Emma hoe dit zorgvuldig opgebouwde leventje in een razend tempo als zand door haar vingers dreigt weg te glijden. En dan ligt er opeens een brief van een Franse notaris op de deurmat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb