E-books

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 11:28

E-books, ze bestaan al jaren en worden alleen maar populairder. De ene boekenwurm geeft de voorkeur aan een e-reader vol met digitale boeken, de ander heeft rijen fysieke boeken in een boekenkast staan. Ik moet toegeven dat ik een beetje tot die laatste categorie behoor. Ik heb inmiddels een flink aantal boeken in mijn boekenkast, en die zit nog lang niet vol! Toch lees ik ook regelmatig e-books. 

E-reader of telefoon

Zelf was ik in het bezit van een Kobo Touch 2.0, twee zelfs, want toen mijn oude het begaf, heb ik tweedehands dezelfde gekocht. Echter heeft de Kobo Touch 2.0 wel een nadeel, en dat is meteen het deel waarom ik mijn e-reader niet altijd gebruik. De Kobo Touch 2.0 heeft namelijk geen schermverlichting en is dus eigenlijk alleen overdag te lezen. Ik heb geprobeerd te lezen met een klein leeslampje, maar omdat ik al enorm slechte ogen heb, wil ik daar eigenlijk niet verder aan bijdragen door in het donker te gaan lezen. 

Je telefoon heeft natuurlijk wel schermverlichting, en dat is ook de reden dat ik vaker mijn telefoon erbij pak. Ik lees vaak ochtends of avonds in bed, dus dan is het fijn om geen zwaar boek te hoeven vasthouden. 

Hoewel de telefoon dus een prima optie is om e-books op te lezen, zijn er ook een aantal nadelen. Allereerst is mijn telefoon best wel zwaar en dik, dus haal ik vaak het hoesje eraf. Toch is het dan nog best wel een apparaat om beet te houden. Daarnaast zijn er nog sowieso twee nadelen aan het lezen op de telefoon. En dat zijn batterij, want ja, je batterij gaat er veel sneller door leeg. En afleiding. Soms krijg ik tijdens het lezen geen berichtjes of meldingen binnen, maar soms ook wel. Dit kan natuurlijk storend zijn. Uiteraard ben ik ervan op de hoogte dat je meldingen wel even uit kunt zetten, maar dat is toch iets wat je niet zo snel doet.

Ik wil meer e-books lezen!

Nu mijn oude Kobo deze week helaas is overleden, ben ik begonnen met nadenken.
Ik ben dol op lezen en op boeken. Ik lees voornamelijk fysieke boeken, want daarmee voel ik de meeste connectie. Echter worden er ook ongelofelijk leuke boeken uitgegeven als e-only. Denk bijvoorbeeld aan de Kobo Originals. Maar ook een aantal van mijn favoriete uitgeverijen geven steeds vaker e-only boeken uit. Denk bijvoorbeeld aan Zomer & Keuning of Lsamsterdam.

Het moraal van dit verhaal is: ik wil meer e-books gaan lezen. Of ik een nieuwe e-reader ga kopen weet ik nog niet. Ik ga in ieder geval sparen, en dan wil ik toch wel terug naar de Kobo. Want de Kobo Sage lijkt mij echt geweldig, en heeft fantastische functies die het lezen nog leuker maakt!

Voorlopig zal ik het dus moeten doen met het lezen op mijn telefoon. En gelukkig staan er nog een heleboel leuke e-books op mij te wachten!

Nieuwe e-readers Kobo

Kobo heeft twee hele mooie nieuwe e-readers aangekondigd. Namelijk de Kobo Sage en de Kobo Libra 2 beide e-readers hebben voorgrondverlichting, waardoor ook lezen met minder licht goed te doen is. Daarnaast kunnen deze twee e-readers dat nog geen enkele Kobo kon, ze hebben bluetooth waardoor je je draadloze oordopjes op speaker kunt aansluiten op de reader en luisterboeken kunt beluisteren. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb