Ik geloof in jou - Hinke van Abbema

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 07:00

Titel:               Ik geloof in jou 

Auteur:           Hinke van Abbema      

Uitgeverij:        Kok Boekencentrum

ISBN:              9789026624490

Pagina's:         288 pagina's

Verschenen:    mei 2021

Sterren:           ⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult

'Ik geloof in jou' van Hinke van Abbema is een Young Adult die gaat over geloof en liefde. Het verhaal is heel origineel, persoonlijk heb ik zo'n verhaal nog nooit in deze vorm gelezen. Het verhaal is zeker heel belangrijk, dit onderwerp is actueel en het is gemakkelijk je te verplaatsen in de personages Sara en Aicha.

Over het boek:

‘Ik geloof in jou’ van Hinke van Abbema is een prachtige nieuwe young adult dat het verhaal vertelt van de islamitische Aicha en de christelijke Sara. De zeventienjarige Aicha zit in het laatste jaar van de havo. Ze is goed bevriend met Youssef, en haar ouders zien een relatie tussen de twee wel zitten. Maar dan ontmoet Aicha op een dag de christelijke Sara, die doet wat ze wil. Als Sara haar op een dag vertelt dat ze lesbisch is, weet Aicha niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. Kan ze vrienden blijven met iemand die op meisjes valt en ook nog eens ergens anders in gelooft? En wat is er precies met Sara aan de hand?

Mijn ervaring

Als ik heel eerlijk ben spreekt de cover mij niet echt aan, het is een leuke cover, maar geen wauw cover. Na het lezen ben ik wel van mening dat de cover goed past wel bij het verhaal, dat vond ik heel leuk.

Een van de redenen waarom ik dit boek zo graag wou lezen was de combinatie van geloof en liefde. Ik ben nog geen boek tegengekomen die dit in deze vorm laat zien. Ik ben zeker niet teleurgesteld hierin. De manier waarop verschillende geloven aan bod komen vond ik heel mooi. De verschillen zijn met respect beschreven. In dit verhaal is de liefde duidelijk belangrijker dan wie wat gelooft. Ook vond ik het mooi om te lezen dat Sara alsnog christelijk was ondanks dat ze op vrouwen valt, dit is vaak iets wat in de ogen van velen niet goed gaat. Soms had ik een beetje het gevoel dat er een beetje teveel heftige onderwerpen beschreven werden. Ikzelf vond geloof en liefde wel genoeg thema voor in dit boek. Wanneer er dan ook nog andere heftige thema’s bijkomen, is het wat mij betreft iets te veel.

Het verhaal was totaal niet voorspelbaar of saai, juist het tegenovergestelde. Dit boek heeft mij weten te verrassen met de verhaallijn. Het verhaal leest daarnaast ook nog lekker weg. Zeker een aanrader dus voor de Young Adult lezers.

‘Dit boek heeft mij weten te verrassen met de verhaallijn. Het verhaal leest daarnaast ook nog lekker weg. Zeker een aanrader dus voor de Young Adult lezers.’ - ⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Kok Boekencentrum.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.