Brein-hart-zijn - Daphne Feller

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 09:00

Titel:               Brein-hart-zijn

Auteur:           Daphne Feller 

Uitgeverij:       HarperCollins

ISBN:              9789402707069

Pagina's:         272 pagina's

Verschenen:    april 2021

Sterren:           ⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: zelfhulp

Dit boek heb ik gekregen als onderdeel van het reviewteam van uitgeverij HarperCollins. Ik was heel benieuwd naar dit boek, want dit leek mij heel interessant. Wat ik van dit boek vond lees je hieronder.

Over het boek:

Heb je het gevoel dat je altijd 'aan' staat? Verlies je regelmatig de focus en wordt je soms overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen?

In Brein-Hart-Zijn neemt Daphne Feller je mee van het brein naar het hart en leert ze je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar?

Dit praktische boek zit vol met interessante kennis, handige oefeningen en mooie verhalen. Het biedt een handreiking voor jouw eigen veranderproces. Het zal ervoor zorgen dat je meer rust, compassie en vertrouwen zult ervaren, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen.

Dit boek geeft je antwoord op de volgende vragen:

 

  • Hoe werkt mijn brein en hoe kan ik mijn breinconditie optimaliseren?
  • Hoe maak ik keuzes vanuit mijn hart die voor een grote lach op mijn gezicht zorgen?
  • Hoe kan ik vertrouwen op mijzelf en alles wat er komen gaat?

Mijn ervaring

‘Brein-hart-zijn’ bestaat uit theorie, informatie en opdrachten. Als doel om je verstand en gevoel met elkaar in verbinding te brengen. De opdrachten vond ik het leukste van het boek. Tussendoor is in een kader een kleine samenvatting of opdracht te zien. Even nadenken over jezelf, en dit vervolgens uitschrijven

Het brein is een heel gecompliceerd en belangrijk deel van ons lichaam. In 'Brein-hart-zijn' legt Daphne Feller hier alles over uit. Dit vond ik interessant, maar toch ook vermoeiend. Wat mij betreft had dit wat korter gemogen. Dit zorgde er namelijk voor dat ik het gevoel had een beetje te worden overdonderend met informatie.

Dit is zeker geen boek dat je in een keer uitleest. Om dit boek echt te kunnen toepassen moet je echt de tijd nemen voor dit boek. Ik zelf heb het digitale exemplaar gekregen om mijn recensie over te schrijven. Echter zou ik dit boek niet aanraden om als e-book te kopen. Wil je echt aan jezelf werken? Dan is het het fijnste om het boek te lezen in je eigen tempo, en de opdrachten die in dit boek zitten, ook echt te maken. Dit werkt, als je het mij vraagt, het beste op papier.

Als je graag meer wilt weten over het brein, de functies, de werking en alles daaromheen, en dat je je verstand wilt verbinden met je gevoel, dan is dit een leuk boek om ook echt mee bezig te gaan. Helaas was dit boek voor mij net iets te vermoeiend.

‘Dit is zeker geen boek dat je in een keer uitleest. Om dit boek echt te kunnen toepassen moet je echt de tijd nemen voor dit boek.’ - ⭐⭐⭐

Dit e-book heb ik gekregen als onderdeel van het reviewteam van HarperCollins. 

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb