Waarom mussen nooit dood van het dak vallen - Friederike de Raat

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 13:38

Titel:               Waarom mussen nooit dood van het dak vallen

Auteur:           Friederike de Raat

Uitgeverij:      Uitgeverij Rainbow

ISBN:              9789041713902 

Pagina's:        144 pagina's

Verschenen:   januari 2021

Sterren:          ⭐⭐⭐⭐

Dit boek gaat over de herkomst van onze spreekwoorden en gezegden. Iedereen kent er wel wat, maar wat betekenen ze nou echt? Ik was heel benieuwd en heb veel geleerd uit dit boek.

Over het boek:

In dit boek wordt uitgelegd waar spreekwoorden en gezegden vandaan komen die de moderne mens niet meer thuis kan brengen omdat voorwerpen in onbruik zijn geraakt of omdat ons leven in de afgelopen eeuwen ingrijpend veranderd is. Als je het boek uit hebt weet je dat het oog van de naald in Jeruzalem te vinden was, het hangijzer gebruikt werd bij het koken en dat korte metten een typisch katholiek verschijnsel zijn. Leuk en leerzaam boek. 

Mijn ervaring

Heel veel spreekwoorden uit verschillende categorieën komen aan bod in dit boek. Dieren, geld, religie en vroeger bijvoorbeeld. Mijn favoriete categorieën waren toch echt wel dieren en geld.

Alle spreekwoorden en gezegden worden duidelijk uitgelegd in dit boek. Voor elk spreekwoord of gezegde is er een voorbeeld gegeven, de betekenis uitgelegd en de herkomst en eventuele bijzonderheden is ook toegelicht.

Sommige spreekwoorden uit dit boek (her)kende ik, anderen niet. Mijn favorieten uit dit boek zijn: 'Mijn naam is haas'  en 'De nieuwe kleren van de keizer' de laatste kende ik zelf nog niet maar anders dan je zou denken bij alle vreemde zinnen zit echt een verhaal achter de meeste spreekwoorden en gezegden. Het was ontzettend leuk om eens in de echte betekenissen van onze spreekwoorden en gezegden te duiken.

‘Het was ontzettend leuk om eens in de echte betekenissen van onze spreekwoorden en gezegden te duiken. ‘ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Uitgeverij Rainbow. 

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb