Mijn leukste kerstboeken + een lange lijst met kerstboeken!

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 11:00

Vandaag deel ik een aantal leuke boekentips voor de kerst inclusief flaptekst.

Hieronder staat ook een lijstje van allerlei kerstboeken.

De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Lijst boeken voor kerst:

10 blind dates - Ashley Elston

All I want for christmas (kortverhalenbundel Publishing Romance)

Barista! Kerstversiering - Elsbeth Witt (kort verhaal)

Bij kennis - Iris Visser

Christmas shopaholic - Sophie Kinsella

De kerstmisaurus - Tom Fletcher

De notenkraker - E.T.A. Hoffmann

Een dag in december - Josie Silver

Een jongen met de naam kerstmis - Matt Haig

Een kerstvertelling - Charles Dickens

Een onverwachte kerst – Natalie Cox

Een puppy voor kerst - Simone Luijten

Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Het kerstfeest van Bob - James Bowen

Het wonder op Monroe Street - Dani van Doorn (novelle)

Hoe dan ook - Kara McDowell

Jack de straathond - Ivy Pembroke

Kerstmis met een staartje - Lizzie Shane

Kerst op Mallorca - Wendy Louise (novelle voor het goede doel)

Kerstmis vier je thuis - Tineke Beishuizen

Let it snow - John Green

One more for christmas - Sarah Morgan (Engels)

Op glad ijs - Sara Biren

Romantische kerst - Lizzie van den Ham

Twaalf dagen voor kerst - Jenny Bayliss

Winter in Cockleberry Bay - Nicola May

Winter in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.