Hebban leesclub: Het winkeltje in cockleberry bay - Nicola May

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 19:13

In mei/juni heb ik voor het eerst meegedaan met de leesclub van het boek: Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May. Deze leesclub verliep via Hebban en van hen heb ik ook een exemplaar van het boek mogen ontvangen.

Het begin van de leesclub:

Nadat ik het boek had gekregen heeft iedereen zich gemeld en er werd duidelijk overlegd wanneer we het boek uit zouden hebben, waarna we het konden gaan bespreken. Toen iedereen het boek uit had werd er een duidelijk schema gemaakt voor de 10 vragen over de inhoud van het boek. Om de dag werd er een nieuwe vraag gesteld. 

De inhoud van de leesclub:

De 10 vragen gingen over het boek zelf, de personages en natuurlijk je eigen kijk en mening op de situaties in het boek. De vragen die gesteld werden waren makkelijk te begrijpen en ook niet al te moeilijk te beantwoorden als je het boek goed gelezen had. Wat wel kan helpen bij een leesclub is dat je tijdens het lezen aantekeningen maakt, mocht je het even niet meer weten. 

Einde van de leesclub:

In onze leesclub was niet erg veel discussie, dit kwam voornamelijk omdat we het wel aardig met elkaar eens waren. Het winkeltje in Cockleberry Bay is ook geen boek om een hevige discussie over te voeren. Ik heb heel erg genoten van de leesclub en ik zal zeker vaker meedoen met leesclubs. Wat ik het leukste vond aan de leesclub? Je denkt echt na over het boek. In plaats van een boek te lezen en hem daarna weer terug in de kast te stoppen en hem na een dag alweer te zijn vergeten, ben je nu bewust bezig met het boek en blijft het boek je ook beter bij. Ook kan een leesclub helpen om een boek dat je eerst niet zo leuk vond, toch leuk te laten worden doordat anderen hen kijk op het verhaal delen.

Ik raad iedereen aan die houd van praten over boeken, eens mee te gaan doen met een leesclub!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb