Ik organiseer een leesclub!

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 16:33

Al een aantal keer heb ik meegedaan met een georganiseerde leesclub. Dit vond ik heel leuk. Maar altijd al heb ik ook een eigen leesclub willen organiseren. Toen besloot ik het gewoon maar eens te proberen. Hier ontstond het idee voor mijn leesclubs. Twee series kwamen in aanmerking, dus heb ik ze besloten allebei te organiseren!

Een hele serie lezen

Iets wat me heel leuk leek, was een hele serie met elkaar lezen en bespreken. Juist omdat ik merk dat sommigen wel al heel lang een serie op de plank hebben staan, maar er nooit aan beginnen, omdat het een serie is. Juist omdat die drempel voor sommigen nogal hoog is leek het me extra leuk om dit dan samen te doen. Zelf ben ik dol op series en lees ik ze ook het liefste in een keer achter elkaar aan. 

Het proces

Na het idee komt natuurlijk de uitvoering. Wil er wel iemand meedoen met mijn leesclub? Dat is de grote vraag. Daarom heb ik een aantal stories geplaatst om te zien welke series voor een leesclub in aanmerking zouden komen.

 

Uit de antwoorden is gebleken dat er twee series heel geschikt zijn voor een leesclub. Namelijk:

 

De King-serie en deel 1 van de Queen-serie, geschreven door Olivia Lewis

De Flight & glory-serie, geschreven door Rebecca Yarros

 

Beide series heb ik al gelezen, en van beide heb ik mijn redenen om ze te gaan herlezen. Hieronder zal ik een aantal redenen noemen waarom ik deze series heb gekozen.

 

1. Ik heb zo ontzettend genoten van de King-serie en deel 1 van de Queen-serie, en ik denk dat nog te weinig mensen deze boeken kennen.

-Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze het totaal niet kenden

-Van sommigen hoor ik dat ze het juist wel kennen en/of de boeken al hadden aangekocht maar nog niet begonnen waren

-En ik sprak mensen die het voorbij hebben zien komen, en juist door deze leesclub hebben besloten ze ook daadwerkelijk te gaan lezen

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere gevallen zoals ik, die de serie gewoon geweldig vinden en hem nog eens willen herlezen!

Wat de reden van je deelname ook is, ik ben heel blij dat er mensen zijn die mee willen lezen.

 

2. Het vijfde deel in de Flight & glory-serie verschijnt in juni. Ook verschijnen de eerdere boeken in een nieuw jasje. Omdat ik deze boeken zelf al zou gaan herlezen, bedacht ik me dat misschien meer dit zouden willen. En wat is er dan leuker dan dit samen te doen. 

 

3. Zoals ik al zei ben ik fan van beide series. En ik ben van mening dat het belangrijk is dat de host van de leesclub zelf ook enthousiast is.

 

4. Nog een van de redenen dat deze twee series zo geschikt zijn, is omdat bijna alle boeken zijn te lezen via Kobo plus en Storytel. Ik vind het belangrijk dat ook als je wat minder budget hebt, toch leuk mee kunt doen aan een leesclub. En ik snap ook dat als je per leesclub vijf boeken in een keer moet gaan aanschaffen, dat dit als een bepaalde druk kan worden ervaren. Zelf heb ik de Flight & glory-serie wel fysiek in de kast staan, en deel 1 van Queen ook. De King-serie helaas nog niet, die wil ik zeker wel, maar dat is ook voor mij even sparen.

(De hele King-serie is te lezen via Kobo plus en Storytel, het eerste deel van Queen is alleen verkrijgbaar als paperback. En de eerste vier delen uit de Flight & glory-serie zijn ook te lezen via Kobo plus en Storytel, wanneer en of het vijfde en nieuwe deel hierop beschikbaar is weet ik niet.)

Voorbereiding

Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereiding van de eerste leesclub. Dat is de leesclub: King-serie & deel 1 Queen-serie.

De deelnemers en ik zijn heel enthousiast, dus ik ben heel benieuwd!

Als je ook nog mee wilt doen aan de leesclub, hieronder de planning. Je kunt je opgeven door mij een berichtje via Instagram te sturen.

 

King-serie & deel 1 Queen-serie – Olivia Lewis

Spelen met vuur                         Week 15 (12-18 april)

Affaire                                         Week 16 (19-25 april)

Achter gesloten deuren              Week 17 (26 april – 2 mei)

Verlossing                                   Week 18 (3-9 mei)

Totale chaos (Queen 1)              Week 19 (10-16 mei)

 

Flight & glory-serie – Rebecca Yarros

Onverminderd              Week 22 (31 mei – 6 juni)

Onbereikbaar               Week 23 (7-13 juni)

Onverwacht                  Week 24 (14-20 juni)

Onweerstaanbaar        Week 25 (21-27 juni)

Onverschrokken           Week 26 (28 juni – 4 juli)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb