Mijn eerste jaar op ''Bookstagram''

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 09:00

Op precies 28 februari 2020, 1 jaar geleden plaatste ik mijn eerste foto op mijn bookstagram account.

In mei volgde mijn blog waarop ik boekrecensies en af en toe een blog plaatste.

Inmiddels ben ik 1000 volgers verder, bijna 50 boekrecensies verder en heb ik meer dan 100 boeken gelezen. Wat ben ik dankbaar voor deze mooie en hechte community. Iedereen is zo aardig, leven met je mee, vieren met je mee.

Mijn blog 

De reden dat ik boekrecensies ben gaan schrijven is heel simpel. Ik vind het altijd fijn om alles uit het boek op een rijtje te zetten. (Ik ben dol op lijstjes maken, en dat maakt mij soms ook heel chaotisch) Bij het schrijven van een boekrecensie denk je echt na over het boek. Wat heb ik eigenlijk gelezen? Wat vond ik van het boek? Wat is mijn gevoel bij het boek? Wat is het doel of boodschap van het boek?

Dit zijn allemaal vragen waar ik op de middelbare school ook mee te maken kreeg. De verplichte boekverslagen waren niet vervelend, maar de boeken waren echt niets voor mij. Mijn eigen blog gaf me hierdoor een enorm goed gevoel. Ik kan boeken lezen die me aanspreken, ik schrijf een recensie en ben niet gebonden aan een exact woorden aantal of lettertype, en aantal a4'tjes. Mijn recensies zijn puur geschreven vanuit mijn gevoel over het boek. Ik heb geen minimaal aantal worden. Voor het ene boek heb ik meer woorden nodig dan voor het andere. Daarbij wil ik ook geen spoilers schrijven, daar ben ik altijd heel bang voor.
Af en toe kan ik iets veranderen aan het concept van mijn recensie en niemand die daar iets van kan zeggen, het is mijn blog.

Hoewel ik zelf maar zelden recensies lees, weet ik hoe waardevol ze zijn. Als ik echt aan het twijfelen ben over een boek, of het boek echt niet goed vond lees ik graag recensies. En als ik met mijn recensies een andere lezer kan helpen met de keus voor een boek, dan is het mij dit allemaal waard!

Dankbaar

Zoals ik hierboven al schreef, ben ik ontzettend dankbaar voor deze hele community. De lieve mede bloggers en bookstagrammers die ik heb mogen leren kennen, de uitgeverijen en auteurs die ik via bookstagram heb leren kennen. Zo fijn! Bijzonder dankbaar ben ik voor de mensen die een lieve comment achterlaten, een lieve reactie achterlaten naar aanleiding van mijn stories, en ook auteurs die je bedanken voor je recensies. Zonder al jullie lieve berichtjes had ik het denk ik niet volgehouden.

 

Natuurlijk ga ik ook dit jaar weer heerlijk door met recensies schrijven. Sinds november probeer ik minimaal 2x per week een recensie online te plaatsen. In dit jaar wil ik me wat meer gaan richten op het schrijven van boek gerelateerde blogs, want daar kan nog wel wat bij. 

 

Ik hoop dat jullie mij net zo leuk vinden als ik jullie, want ik blijf graag nog heel lang deel uitmaken van deze community.

Wil je ooit een boekentip? Of praten over een boek dat ik heb gelezen? Je kunt me altijd een DM sturen, ik praat graag mee!❤


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.