Poëzie

Gepubliceerd op 30 januari 2021 om 12:05

Poëzieweek 2021

Van 28 januari tot 3 februari 2021 is het poëzieweek. In deze week staat poëzie centraal. Het thema van deze poëzieweek is: SAMEN. Ook krijg je in de poëzieweek, bij besteding vanaf 12,50 aan poëzie, het poëziegeschenk cadeau.

In aanraking met poëzie

Al heel lang kan ik genieten van mooie quotes en gedichtjes. Sinds de middelbare school is daar poëzie bij gekomen. In Havo4 werden er naast de boeken ook een zelf samengestelde bundel uitgedeeld, in de lesstof hebben we dit overgeslagen en dit vond ik heel erg jammer. Terwijl andere leerlingen de bundel waarschijnlijk al lang hadden weggegooid heb ik hem altijd bewaard. Ik heb hierin gelezen en mooie gedichten gemarkeerd.

Mijn eerste echte poëziebundel kocht ik pas afgelopen jaar, dit was de bundel 'Milk and honey', hier heb ik zeker in gelezen, maar nog nooit had ik een hele bundel echt uitgelezen. Daar kwam verandering toen ik het boekje 'Soms droom ik dat' kreeg. Deze bundel heb ik (ook met het ook op de poëzieweek) in twee dagen uitgelezen. 

 

Hoe ik poëzie lees

Wat mij betreft is er geen goede of foute manier van het lezen van poëzie. Maar hier deel ik hoe ik poëzie lees.

 

Als ik een bundel heb, begin ik met het kijken welke stukken er in staan of van welke werken deze zijn. Daarna begin ik gewoon vooraan met lezen, of sla ik de bundel open op een willekeurige bladzijde. 

Sommige stukken spreken mij meer aan dan anderen, over sommigen lees ik heel snel heen en anderen herlees ik een paar keer. Als ik een stuk heb gevonden dat ik later nog wel eens zou willen lezen, markeer ik de bladzijde met een memoblaadje, zo kan ik het later gemakkelijk terugvinden. 

Als een stuk me aanspreekt, denk ik dat het stuk dat ik heb gelezen een boodschap heeft voor mij, waar gaat het over? en waarom heeft de auteur dit geschreven? Soms zoek ik dit dan ook op op internet.

In de kast

Normaal gesproken deel ik niet zoveel over de gedichten en bundels die ik lees, maar ik heb ze altijd in de kast voor als ik ze nodig heb!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.