Nederland Leest: Het zwijgen van Maria Zachea

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 11:45

De hele maand november is het boek: 'Het zwijgen van Maria Zachea' gratis op te halen in veel bibliotheken in Nederland. Als onderdeel van Nederland Leest. (Het boek is voor zowel leden als niet-leden gratis en is ook beschikbaar als ebook en audioboek)

Nederland Leest

Het doel van Nederland Leest, is om heel Nederland één boek te laten lezen. Een boek, duizend gesprekken. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt, dit is misschien wel wat we nodig hebben juist in deze rare tijd.

Het zwijgen van Maria Zachea

Het boek: 'Het zwijgen van Maria Zachea' verteld het verhaal van een gezin met dertien kinderen. Vader is overleden, en moeder is naar haar hersenbloeding blijven zwijgen. Haar twaalf overgebleven kinderen gaan haar verzorgen.

Elk kind heeft in dit boek een hoofdstuk, elk vertellen ze hun verhaal. Over hoe het vroeger was op te groeien in hun grote katholieke gezin. Over hun ervaringen, goede en minder goede. Ook zitten er in elk hoofstuk fragmenten over het nu, de verzorging van hun moeder. Hoe gaan zij om met de situatie?

Dit boek bevat herkenbare en treffende stukken, ik herkende veel stukken uit het boek van mijn eigen Omie (de oma van mijn moeder).
Normaal gesproken ben ik niet zo van boeken die over vroeger gaan, dus dit was een boek dat echt buiten mijn comfort zone lag. Juist door de herkenbare situaties vond ik het toch mooi om verder te lezen.

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer is dit jaar de schrijfster voor Nederland Leest. In 2001 verscheen al het boek: 'Het zwijgen van Maria Zachea'. Voor dit boek ging ze op zoek naar de geschiedenis van haar familie, wat ze heel mooi en eerlijk beschrijft. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb