Waar ik voor leef - Karen Kingsbury

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 07:00

Titel:                Waar ik voor leef

Auteur:             Karen Kingsbury 

Uitgeverij:         Kok Boekencentrum

ISBN:                9789029732031

Pagina's:          352 pagina's

Verschenen:     oktober 2021

Sterren:            ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Christelijke roman / feelgood

Nog nooit eerder had ik een boek van Karen Kingsbury gelezen. Dankzij Feelgood met een hart, kwam hier verandering in. Wil je weten wat ik van dit boek vond? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

In Waar ik voor leef van Karen Kingsbury wil Tommy Baxter zijn droom om politieagent te worden najagen, maar zijn moeder wil daar niets van weten, omdat ze haar vader is verloren op 11 september. Terwijl Tommy in de familiegeschiedenis duikt, raakt hij ervan overtuigd dat hij het onrecht in de wereld wil bestrijden. Als zijn vriendin ziek wordt en moet vechten voor haar leven, beseft hij echter dat de strijd nog maar net begonnen is…

Mijn ervaring

Laat ik beginnen met de cover, want wauw, wat is het een prachtige cover. Deze cover sprak mij meteen aan, vooral door de mooie kleuren. Hoewel het een prachtige cover is, is de link met het verhaal niet helemaal duidelijk. De cover zegt wat mij betreft niet echt iets over het verhaal, en dat is best wel jammer aangezien ik helemaal weg ben van de cover.

Karen Kingsbury heeft al heel wat boeken geschreven, zo zag ik achterin het boek. De familie Baxter is een van de families waarover ze schrijft. Ook dit boek gaat over iemand uit de familie Baxter. Namelijk over Tommy. Dit verhaal is dus onderdeel van de Baxter serie, maar is ook te lezen als standalone.

Omdat ik nog niemand uit de familie Baxter kende, was het vooral in het begin nog even goed lezen en onthouden hoe de familie nou in elkaar zat. Gelukkig was dit redelijk goed op te pakken, en zat ik daarna meteen in het verhaal. Het is een heftig verhaal, Tommy en zijn vriendin Annalee zijn nog niet eens twintig en gaan door een hele heftige periode. Soms had ik het gevoel dat ze wel heel volwassen reageerden op situaties, en dat maakte dat het aanvoelt alsof Tommy en Annalee veel ouder zijn. Hun volwassenheid komt mede door hun geloof in God, en dat is heel sterk. Geloof speelt een heel grote rol in dit boek, en het is ook mooi verwerkt. Het geloof is belangrijk voor bijna iedereen in dit boek, en dat merk je.

Ik heb zeker genoten van deze mooie Christelijke roman, en ik zou zeker nog eens een boek van Karen Kingsbury willen lezen.

‘Hun volwassenheid komt mede door hun geloof in God, en dat is heel sterk. Geloof speelt een heel grote rol in dit boek, en het is ook mooi verwerkt. Het geloof is belangrijk voor bijna iedereen in dit boek, en dat merk je.’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Kok Boekencentrum als Ambassadeur van Feelgood met een hart

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb