De erfenis - Jennifer Lynn Barnes (Het Hawthorne mysterie 1)

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 07:00

Titel:                De erfenis

Auteur:            Jennifer Lynn Barnes  

Vertaling:         Elise Kuip

Uitgeverij:        Blossom Books

ISBN:               9789463491723

Pagina's:          392 pagina's

Verschenen:     januari 2021

Sterren:            ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult

‘De erfenis’ is een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Toen ik dan eigenlijk dit boek kocht, ben ik ook meteen begonnen met lezen. Wil je weten wat ik van deze YA vond? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

'Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.'
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Mijn ervaring

Laat ik beginnen met de cover, wat een mooi ontwerp en de hardcover maakt dit hele boek af. Ook de binnenkant is prachtig geïllustreerd met een mooie stamboom van de familie Hawthorne. De stamboom is overigens ook heel handig tijdens het lezen van het verhaal, zo kun je tussendoor snel even spieken wie, wie ook al weer was.

Het verhaal in ‘De erfenis’ is een groot raadsel. Door middel van puzzels en aanwijzingen ga je in sneltreinvaart door dit boek. Het ene raadsel nog groter dan het andere, de raadsels blijven zich opstapelen en ik ben blij dat ik ze niet alleen heb moeten oplossen.

De familie Hawthorne is zeker een bijzondere familie, Avery moet zich zien te redden met deze gekke en mysterieuze familie en af en toe had ik behoorlijk medelijden met haar. Ik heb zo ontzettend genoten van dit verhaal, en dit boek is zeker alle aandacht dat het krijgt 100% waard! Tijdens het lezen zit je helemaal in het mysterie en het voelt alsof je er middenin zit.

Na het lezen van ‘De erfenis’ heb ik gelijk het tweede deel, ‘De verloren erfgenaam’ besteld. Ik ben zo benieuwd naar hoe dit verhaal verdergaat. Ik weet vrij zeker dat dit een van mijn favoriete YA series gaat worden.

‘Ik heb zo ontzettend genoten van dit verhaal, en dit boek is zeker alle aandacht dat het krijgt 100% waard!’ - ⭐⭐⭐⭐⭐


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb