De roadtrip - Beth O'Leary

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 07:00

Titel:                De roadtrip

Auteur:            Beth O'Leary   

Uitgeverij:        De Fontein 

ISBN:               9789026157257

Pagina's:          320 pagina's

Verschenen:     21 september 2021

Sterren:             ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: roman

‘De roadtrip’ is mijn eerste kennismaking met de boeken van Beth O’Leary. En dit boek heeft me zeker niet teleurgesteld. Ben je benieuwd wat ik van ‘De roadtrip’ vond? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Marcus, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Mijn ervaring

Het verhaal begint een beetje chaotisch, maar als je eenmaal in het verhaal zit is het ook zo duidelijk. De personages zijn vanaf het begin meteen duidelijk, en ook wat hun rol in het verhaal is. Ik heb erg moeten lachen om de hilarische situatie in het boek. Beth weet als geen ander de hilarische situaties af te wisselen met serieuze onderwerpen.

In het boek worden de perspectieven afgewisseld tussen Dylan en Addie. Ook worden de tijden afgewisseld, je leest zowel vanuit ‘nu’ als vanuit ‘toen’. Soms verwarde dit mij een beetje en werden de tijden en de wisseling van perspectieven mij een beetje te veel. Echter heeft Beth dit duidelijk en leuk weten af te sluiten en viel alles op z’n plek. Mijn favoriete personage uit dit boek was toch wel Addie, vanaf het begin voelde ik als lezer het meest met haar mee. Marcus, de vriend van Dylan vond ik maar een irritant personage. Hoewel ik zijn gedrag uiteindelijk een beetje beter heb begrepen was hij voor mij te veel. Ik heb ook zeker genoten van Rodney, de onbekende die mee naar de bruiloft gaat. Hij was zeker een leuke toevoeging voor het verhaal.

‘De roadtrip’ heeft mij zeker niet teleurgesteld, ik zal dan ook zeker meer boeken van Beth O’Leary gaan lezen!

‘Ik heb erg moeten lachen om de hilarische situatie in het boek. Beth weet als geen ander de hilarische situaties af te wisselen met serieuze onderwerpen.’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van De Fontein 

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.