De ongetrouwde hertog – Julia Quinn (Bridgerton 1)

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 07:00

Titel:              De ongetrouwde hertog

Auteur:          Julia Quinn

Vertaling:       Karin Breuker

Uitgeverij:       Boekerij

ISBN:             9789022593639 

Pagina's:        432 pagina's

Verschenen:   januari 2021

Sterren:          ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: historische roman

Het ongekende succes van de serie Bridgerton kon je niet ontgaan zijn. Na de serie te hebben gekeken, werd ik ook heel benieuwd naar de boeken. Ben je benieuwd wat ik van dit eerste deel vond? Lees dan hieronder verder.

Over het boek:

Londen, 1813. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Whistledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust.

Maar hoe langer de schijnvertoning duurt, des te verder nestelt de aantrekkelijke hertog zich in Daphnes hart… en in haar slaapkamer. Kan ze de beruchte vrijgezel ervan overtuigen de zogenaamde verloving om te zetten in een echt huwelijk?

Mijn ervaring

Laat ik beginnen met zeggen dat dit een boek ver uit mijn comfort zone is. Normaal lees ik helemaal niet boeken die zich afspelen in het verleden, laat staan in 1813. Ook ben ik totaal niet van de kostuums en eigenlijk alles wat met een historische roman te maken heeft. Met andere woorden: dit boek is er eentje die ik nooit op mijn tbr had gezet.

Van een boek dat niet eens op mijn tbr lijst kwam, is nu gebleken dat de hele serie op mijn lijst komt. Wat een heerlijke serie is dit. De serie en het boek vertellen ongeveer hetzelfde verhaal. Het fijne gevoel dat ik van de serie overhield, bleef dus ook tijdens het lezen.

Het boek leest echt enorm vlot, er worden geen echt moeilijke woorden gebruikt. Het verhaal slokt je op in zijn tijd. Zo heb ik me geen moment afgevraagd wanneer Daphne haar telefoon erbij zou pakken. Hahaha. Het boek is zo uit, en wanneer je in deel 1 begint, wil je meteen meer lezen over de familie Bridgerton.

Dompel je onder in de society en geniet van de familie Bridgerton en hertog Simon. Dit boek is ook zeker een aanrader voor mensen die normaal niet van historische romans houden, zoals ik dus. Uiteraard zijn er kleine dingetjes in dit boek die historisch gezien niet helemaal kloppen, dit stoorde mij echter totaal niet.

‘Dompel je onder in de society en geniet van de familie Bridgerton en hertog Simon.’ - ⭐⭐⭐⭐⭐


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb