Zuidenwind - Brittainy C. Cherry (Kompas 1)

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 07:00

Titel:               Zuidenwind

Auteur:           Brittainy C. Cherry

Vertaling:        Erica van Rijsewijk

Uitgeverij:        Zomer & Keuning

ISBN:               9789020544022 

Pagina's:          352 pagina's

Verschenen:     augustus 2021

Sterren:            ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: New Adult / roman

'Zuidenwind' is een boek waar ik direct heel erg benieuwd naar was. Een new adult van een nieuwe schrijver, dat klinkt altijd goed. Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan hieronder verder.

Over het boek:

'Zuidenwind' van Brittainy C. Cherry gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen. 

Mijn ervaring

'Zuidenwind' is een boek met een echt verhaal. De thema's in dit boek zijn dan ook iets heftiger dan dat ik van New Adults gewend ben. Het verhaal begon wat traag maar, eenmaal in het verhaal was ik verkocht. Kennedy en Jax zijn hele interessante personages. Ze hebben beide veel meegemaakt en zijn misschien niet zo verschillend als ze denken. Ik heb regelmatig gelachen om de humor in dit boek, die de zwaardere thema’s in dit boek verbreken.

De cover van dit boek deed mij denken aan een New Adult met misschien een duister randje. Zo voelde het verhaal echter niet aan. Soms kreeg ik zelfs een beetje twijfels of dit boek nog wel onder New Adults valt. Persoonlijk neigde dit boek, voor mij in ieder geval, meer naar een roman. Dit maakt niet dat ik er minder van heb genoten, het blijft een leuk verhaal.

‘Zuidenwind’ is een fijne NA, met de nodige drama. De schrijfstijl is redelijk vlot, waardoor je door het boek vliegt. Een goed begin van een nieuwe serie.

Brittainy C. Cherry is een auteur om in de gaten te houden. Ik kan zeker niet wachten tot het tweede deel in deze serie. Het tweede deel gaat over Connor, een personage dat je in dit boek al tegenkomt. Het tweede deel: 'Oostenwind' verschijnt op 11 januari 2022 bij uitgeverij Zomer & Keuning.

‘‘Zuidenwind’ is een fijne NA, met de nodige drama. De schrijfstijl is redelijk vlot, waardoor je door het boek vliegt. Een goed begin van een nieuwe serie.’- ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Zomer & Keuning

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.