De kroon en het hart - Jana Hoch

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 07:00

Titel:              De kroon en het hart

Auteur:          Jana Hoch

Vertaling:       Ans van der Graaff

Uitgeverij:      Best of YA

ISBN:             9789000377336 

Pagina's:        384 pagina's

Verschenen:   augustus 2021

Sterren:          ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult

'De kroon en het hart' is het eerste deel ik een nieuwe Young Adult serie.  De Duitse Jana Hoch is zelf paardentrainster, wat ze gebruikt heeft in dit boek. Ben je benieuwd wat ik van dit verhaal met royals en paarden vond? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven. 

Mijn ervaring

'De kroon en het hart' is precies zoals een leuke Young Adult hoort te zijn. Een leuk en interessant verhaal, waarin in dit geval, koninklijke paarden een grote rol spelen.

Jana Hoch heeft een fijne schrijfstijl. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en de pagina's vliegen dan ook om. Daarnaast weet ze de stoeterij goed te omschrijven en voel je je als lezer meteen onderdeel van het verhaal.

Hoofdpersonage Grace had vanaf het begin mijn aandacht. Ze blijft je verrassen met haar inzet op de stoeterij. Ze is totaal niet verlegen en is niet bang om haar zegje te doen. De namen van de andere medewerkers van de stoeterij waren even wennen, maar als je ze eenmaal hebt leren kennen, herken je ze zo.

Je merkt aan alles in dit boek dat de auteur Jana Hoch zelf paardentrainster is. Ze beschrijft het werken met paarden met veel liefde en laat de personages en de lezers een beetje verliefd worden op de paarden. Er zijn een aantal paarden in dit boek die een speciale rol hebben gekregen, dit was dan ook echt heel leuk om te lezen. Een aantal belangrijke personages in dit boek zijn dus geen mensen, maar paarden.

Dan wil ik ook zeker nog iets kwijt over de cover van dit boek, want wat een prachtboek is dit. Het is een mooie dikke hardcover met prachtige gouden details. Hiermee straalt het precies het gevoel ‘Royal’ uit. Perfect passend bij het verhaal. Dit boek is prachtig vormgegeven, en ik heb zeker genoten van zowel de binnenkant als de buitenkant!

Ik heb echt enorm genoten van deze Young Adult, en wil zeker ook deel 2: 'De kroon en de droom' lezen. Dit boek verschijnt voorjaar 2022

‘Dit boek is prachtig vormgegeven, en ik heb zeker genoten van zowel de binnenkant als de buitenkant!’ - ⭐⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Best of YA

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.