Retourtje Elzas – Margreet Maljers

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 07:00

Titel:              Retourtje Elzas

Auteur:          Margreet Maljers

Uitgeverij:      Zomer & Keuning

ISBN:             9789020543414

Pagina's:        288 pagina's

Verschenen:   3 augustus 2021

Sterren:           ⭐⭐⭐     

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Feelgoodroman

'Retourtje Elzas' is een leuke feelgoodroman over vriendschap en liefde. Ben je benieuwd wat ik van dit verhaal vond? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

Droom weg naar de Elzas met 'Retourtje Elzas' van Margreet Maljers. Net als Jany genoeg geld bij elkaar gespaard heeft voor haar sabbatical, belt haar vroegere vriendin Lydia met een noodkreet. Jany is wantrouwig, want Lydia stond erom bekend dat ze mensen voor haar karretje spande. Toch laat ze zich overhalen, op voorwaarde dat ze genoeg tijd zal hebben om de Elzas te verkennen. Het is het begin van een levensveranderende tijd, en niet alleen voor Jany.

Mijn ervaring

Hoofdpersoon Jany is een lief en sympathiek personage, en daarom is het leuk om door haar te lezen. De andere personages in het verhaal waren net als Jany heel leuk. Allemaal zijn ze in de Elzas terecht gekomen. Door hun verblijf in de Elzas worden ze met elkaar verbonden, en ontstaat er een mooie vriendschap. Het personage Lydia, de vriendin van Jany, was voor mij een nogal irritant personage. Op een gegeven moment was ik als lezer een beetje klaar met Lydia.

Het verhaal bevat redelijk lange hoofdstukken, hierdoor las ik persoonlijk wat minder snel door. Ondanks de lange hoofdstukken leest dit verhaal toch vrij snel. Geniet van Frankrijk door deze feelgoodroman, 'Retourtje Elzas'. Margreet Maljers heeft met dit verhaal een leuke feelgood geschreven.

‘Geniet van Frankrijk door deze feelgoodroman, 'Retourtje Elzas'.’ - ⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Zomer & Keuning

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.