Little book of Yves Saint Laurent – Emma Baxter-Wright

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 07:00

Titel:                 Little book of Yves Saint Laurent

Auteur:             Emma Baxter-Wright  

Uitgeverij:         Kosmos

ISBN:                9789021581644 

Pagina's:          160 pagina's

Verschenen:     juli 2021

Sterren:            ⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Mode/biografie

Na het boekje ‘Little book of Dior’ was ik ook heel benieuwd naar dit boekje over Yves Saint Laurent. Ben je benieuwd wat ik van dit boekje vond? Lees dan hieronder verder.

Over het boek:

‘Little book of Yves Saint Laurent’ is een klein maar fijn eerbetoon aan deze grote fashion-icoon Modejournaliste Emma Baxter-Wright beschrijft Saint Laurents meeslepende leven. Met vele illustraties.

‘Little book of Yves Saint Laurent’ is een prachtig geïllustreerd boek over deze raadselachtige, gedurfde en verbazingwekkend creatieve ontwerper. Het volgt zijn ontwikkeling van modestudent tot rechterhand van Christian Dior, tot de man die in 1961 zijn eigen modehuis oprichtte. Daar creëerde hij zijn beroemde ‘le smoking’, bracht het leren jack naar de mainstream en verbaasde de modewereld met een mix van elegantie en artistiek drama. Een stijlvol cadeau voor elke modefanaat.

Mijn ervaring

Vrijwel iedereen kent het modemerk Yves Saint Laurent (YSL) wel. Of het nou gaat om tassen, parfum of make up, Yves Saint Laurent is net zo bekend als Dior. De overgang van Dior naar Yves Saint Laurent is eigenlijk vrij natuurlijk. Yves Saint Laurent heeft namelijk eerder voor Dior gewerkt.

Het boekje is prachtig uitgewerkt met mooie plaatjes. De stijl van Yves Saint Laurent wordt hierdoor voor de lezer nog duidelijker.  

Hoewel Yves Saint Laurent zeker veel heeft bijgedragen aan de mode, en een plekje in deze ‘’Little book of’’ serie zeker heeft verdient, bleef er iets wat mij niet helemaal kon raken. Ik bewonder het werk van Yves Saint Laurent, maar zijn levensverhaal heeft mij helaas niet zo weten te raken zoals die van Dior dit wel deed.

Ondanks dat dit verhaal mij niet helemaal wist te raken, heb ik genoten van alle mode en kunst in dit boek.

‘Het boekje is prachtig uitgewerkt met mooie plaatjes. De stijl van Yves Saint Laurent wordt hierdoor voor de lezer nog duidelijker.’ - ⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Kosmos

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.