De list - Elle Kennedy

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 07:00

Titel:                 De list (The dare)

Auteur:             Elle Kennedy

Vertaling:         Jeannet Dekker

Uitgeverij:        Volt

ISBN:               9789021424835 

Pagina's:          352 pagina's

Verschenen:     juli 2021

Sterren:           ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: New Adult

‘De list’ is het vierde deel van de Briar U-serie geschreven door Elle Kennedy. Na ontzettend te hebben genoten van de vorige boeken, kon ik ook dit deel niet ongelezen laten. Ben je benieuwd wat ik van ‘De list’ vond? Lees dan hieronder snel verder.

Over het boek:

Taylor Marsh wil zich geen lelijk eendje meer voelen.
Ze is vastbesloten in haar studietijd zo veel mogelijk lol te hebben en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat blijkt helaas niet zo makkelijk als ze had gehoopt. Op een feestje van haar dispuut draagt een krengerige ouderejaars Taylor op om Conor Edwards – een van de knapste en populairste jongens van het ijshockeyteam – aan de haak te slaan.
Conor Edwards weet niet wat hem overkomt als een mooie blonde dame op hem afstapt en vraagt of hij wil doen alsof ze die avond een onenightstand gaan hebben. Zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt, dus hij is wel geïntrigeerd en belooft haar te helpen.
Ze gaan er allebei van uit dat ze elkaar na die ene avond nooit meer zullen zien. Maar niets is minder waar…

Mijn ervaring

Het verhaal in dit boek is wat je in bijna elke NA wel te lezen krijgt. Een neprelatie die uiteindelijk uitloopt op iets meer. Precies waar je op hoopt. De personages Conor en Taylor zijn vanaf het begin heel sympathiek en leuk. Uiteraard vond ik het ook heel leuk om de personages uit de vorige boeken weer tegen te komen. Conor is echt een lieverd, hij is zo lief voor Tyler en hij doet echt zijn best. Conor deed me tijdens get lezen echt denken aan Dean uit de Off Campus-serie van Elle Kennedy.

Ik wil toch ook nog iets kwijt over de cover. Want wat een plaatje, de paarse achtergrond en de outfit van de vrouw voorop maken dat dit boek er qua vormgeving weer heel mooi uit ziet. Echter heb ik wel een puntje waar ik een beetje teleurgesteld in ben. Dit is namelijk het figuur van de vrouw. In het verhaal is Tyler omschreven als een vrouw met behoorlijke rondingen, en hier heeft ze het zelf ook erg moeilijk mee. Als ik zo naar de cover kijk, zie ik niet perse een vrouw met rondingen. In mijn ogen had een iets meer plussize vrouw hier meer op zijn plek geweest.    

Wat mij een beetje stoorde aan dit verhaal was de onzekerheid van Taylor. De onzekerheid die alleen Conor, als superknappe ijshockey god maar enigszins weet weg te nemen. Continu wordt geschreven over Tyler haar lichaam. Haar grote borsten, duidelijke rondingen en de vergelijkingen met Marilyn Monroe. Wat mij betreft had er wat meer body positivity in dit boek gemogen. Dan enkel negatief denken over vrouwen met rondingen.

Uiteindelijk heb ik alsnog enorm genoten van dit afsluitende deel van de Briar U-serie. Ik ben heel benieuwd met wat Elle Kennedy hierna gaat komen. Want dat boek wil ik ook zeker lezen!

‘Ik ben heel benieuwd met wat Elle Kennedy hierna gaat komen. Want dat boek wil ik ook zeker lezen!’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Volt.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb