BLOGTOUR: Spoiler alert - Olivia Dade

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 07:00

Titel:               Spoiler alert 

Auteur:           Olivia Dade

Vertaling:        Erica Disco   

Uitgeverij:       Zomer & Keuning

ISBN:              9789020541342 

Pagina's:         384 pagina's

Verschenen:    juli 2021

Sterrren:          ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Roman

'Spoiler alert' is het eerste deel in een rom-comserie geschreven door Olivia Dade. De woorden "fanfiction" en "plussize" spraken mij heel erg aan. Ben je benieuwd wat ik vond van dit verhaal? Lees dan hieronder mijn recensie.

Over het boek:

'Spoiler Alert' van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.

Mijn ervaring

Personages

In ‘Spoiler alert’ komen vooral twee personages heel uitgebreid aan bod. Natuurlijk zijn dit hoofdpersonen April en Marcus. Ik heb van beide personages echt heel erg genoten.

Hoewel Marcus in dit verhaal achter in de 30 is, voelde hij tijdens het lezen veel jonger aan. Als ik hem een leeftijd zou moeten geven zou dat rond de 28 zijn. Ook Marcus is een heel leuk persoon om over te lezen. Hij accepteert April zoals ze is. Zowel Marcus als April hebben in dit verhaal veel geleerd. Niet alleen over zichzelf, maar ook over de ander.

April is een hele sterke vrouw, ze weet wie ze is, wat ze wil en laat anderen niets voor haar bepalen. Als lezer ben je meteen onder de indruk van hoe April met de reacties op haar plussize uiterlijk omgaat. April heeft al heel vaak te maken gehad met fatshaming. Zowel online als offline. Maar ze laat dit haar geluk niet in de weg staan.

 

Fanfiction

Persoonlijk heb ik nog nooit echt fanfiction gevolgd. Wel is het bijzonder om te lezen hoe fans zo'n compleet andere verhaallijn kunnen bedenken. April is hierin ook zo creatief en schaamt zichzelf niet voor haar hobby. Ook al zijn haar fanfiction verhalen nogal expliciet, ze is er trots op, en dat verdient ze!

 

Het verhaal

In het begin was het even wennen. Het is namelijk niet één verhaallijn waar je in moet komen, maar twee! Namelijk die van het boek, en tegelijkertijd de verhaallijn van de serie uit het boek. Ook ben ik zelf geen fantasy lezer, dus voelde het tijdens het lezen eerst wat vreemd aan. Maar al snel zit je lekker in het verhaal en geniet  je van Marcus en April.

 

Plussize

Ik heb zo enorm genoten van dit verhaal, en dan vooral van April. Ik hoop dan ook nog zeker vaker boeken te lezen met een plussize hoofdpersoon. In de boekenwereld zijn er niet zoveel boeken die hieraan voldoen. Olivia Dade heeft met dit verhaal echt een krachtig en sterk verhaal en personage neergezet. ‘Spoiler alert’ is een boek dat ik zeker nog zal gaan herlezen.

‘Olivia Dade heeft met dit verhaal echt een krachtig en sterk verhaal en personage neergezet. ‘Spoiler alert’ is een boek dat ik zeker nog zal gaan herlezen.’ - ⭐⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als onderdeel van de blogtour van Uitgeverij Zomer & Keuning.

Heel erg bedankt Zomer & Keuning voor het exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb