10 truhts en een dare - Ashley Elston

Gepubliceerd op 6 juni 2021 om 07:00

Titel:            10 truths en een dare

Auteur:         Ashley Elston

Vertaling:      Karin Pijl

Uitgeverij:     Best of YA

ISBN:            9789000376407

Pagina's:       240 pagina's

Verschenen:  mei 2021

Sterren:         ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult

Meteen toen ik dit boek in de aanbieding zag staan, was mijn aandacht gewekt. Het boek '10 blind dates' stond al in mijn kast. Erg leuk dat de boeken qua titel zo leuk bij elkaar passen. Wil je weten wat ik van dit verhaal vond, lees dan snel hieronder verder.

Over het boek:

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier...

Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon.

Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Mijn ervaring

In het begin van het boek voelde het boek een beetje chaotisch aan. Ik begreep de verschillende personages niet helemaal. Gelukkig werd dit al snel wat begrijpelijker. Het is wel aan te raden eerst '10 blind dates' te lezen, zo herken je de personages uit het boek en begrijp je dit verhaal beter. '10 blind dates' ging over Sophie. '10 truths en een dare' gaat over Olivia. Beide personages komen in beide verhalen voor.

Ik vond het verhaal van Olivia heel grappig en een beetje chaotisch. Ik denk dat juist het chaotische het boek zo grappig maakt. De manier waarop Olivia haar probleem probeert op te lossen is grappig en bijna onmogelijk op die manier, maar dat is juist wat het zo leuk maakt. Olivia is hierin ook best koppig, maar ook zelfverzekerd om haar problemen op te lossen.

De titel kan ik niet helemaal verklaren. Zelf had ik gedacht dat het iets met het spelletje 'truth or dare' te maken zou hebben, maar dit heb ik er niet uitgehaald. Wel begint elk hoofdstuk met een kader waarin een truth staat, 10 in totaal. Hierna volgden een dare, en een paar losse hoofdstukken.

De schrijfstijl van Ashley Elston is heel leuk en grappig. Ik heb echt genoten van deze leuke Young Adult. ’10 truths en een dare’ is een leuke en grappige Young Adult om van te genieten deze zomer.

‘’10 truths en een dare’ is een leuke en grappige Young Adult om van te genieten deze zomer.’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Best of YA.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb