Op goed geluk - Jenny Colgan

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 07:00

Titel:             Op goed geluk

Auteur:         Jenny Colgan       

Uitgeverij:     LS Amsterdam    

ISBN:            9789024590223

Pagina's:       320 pagina's

Verschenen:  januari 2021

Sterren:        ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Feelgood

Ergens begin dit jaar won ik een wel heel erg leuke winactie. De prijs was namelijk een buddyread met Maria (@comfortcorner_maria). Ik had gekozen voor de nieuwste Jenny Colgan, dus dat boek viel bij mij op de mat zodra het uit was. Dit was mijn eerste buddyread ooit, en het was echt super gezellig. Heel erg bedankt Maria!

Over het boek:

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Mijn ervaring

Een boek over boeken, dit is echt een heel leuk concept. En zodra ik begon met lezen zat ik er ook, zoals altijd bij Jenny Colgan, gelijk in. De omgeving van de Schotse Hooglanden zoals Jenny die beschrijft is zo beeldend. Waan je even in Schotland met deze heerlijke feelgood!

Nina is een interessant personage, in het begin kan ze alleen maar denken aan, en in boeken. Ze kan haar dan ook niet voorstellen een baan te zoeken die niets met boeken te maken heeft. Uiteindelijk gaat ze op zoek naar een bus en besluit haar eigen rijdende boekenwinkeltje te beginnen.

Het boek is zoals altijd met de nodige voorspelbaarheid, maar toch blijft het leuk om te lezen. Een perfect boek of even bij weg te dromen. Vol met humor en romantiek.

‘Op goed geluk’ is het eerste deel in de nieuwste 3delige serie van Jenny Colgan. Deel 2 ‘Zoek de zon op’ verschijnt 11 mei en deel 3 ‘Eindeloos dichtbij’ verschijnt in augustus. Ik kan niet wachten om ook deze andere delen te gaan lezen!

‘De omgeving van de Schotse Hooglanden zoals Jenny die beschrijft is zo beeldend. Waan je even in Schotland met deze heerlijke feelgood!’ - ⭐⭐⭐⭐⭐


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.