De falling in love montage - Ciara Smyth

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 07:00

Titel:             De falling in love montage

Auteur:         Ciara Smyth     

Vertaling:      Maria Postema

Uitgeverij:     Querido   

ISBN:            9789045124810

Pagina's:       336 pagina's

Verschenen:  april 2021

Sterren:         ⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Young Adult 

Toen ik dit boek zag sprak de flaptekst mij heel erg aan. Ik moet eerlijk zeggen dat de cover die erbij stond me totaal niet erg aansprak. Toen ik later zag dat de originele cover was behouden wist ik 100% zeker dat ik dit boek zou willen lezen.

Over het boek:

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Mijn ervaring

De schrijfstijl van dit verhaal was prima. Het verhaal las niet extreem snel, maar leest toch prettig door. Iets wat perfect is voor een YA. ‘De falling in love montage’ is het debuut van de Ierse Ciara Smyth, en speelt zich ook daar af. Tijdens het lezen voelde het aan als een Amerikaanse setting. Ik weet niet hoe dit komt, maar tijdens het lezen moest ik mezelf er telkens aan herinneren dat dit verhaal zich niet afpeelde in Amerika.

De hoofdpersonages in dit boek Saoirse en Ruby doen een experiment waarbij ze dates gaan houden uit klassieke films, dit vond ik een heel leuk concept en ook de manier waarop deze dates worden afgestreept vond ik heel leuk. Wat ik ook heel leuk vond aan dit boek waren de bericht gesprekken, deze werden heel duidelijk weergegeven zodat je precies ziet wie wat stuurt. Deze zijn heel goed en duidelijk vormgegeven in dit boek.

Saoirse is een personage dat veel heeft meegemaakt. Ondanks dat je vanuit haar leest, en haar best goed leert kennen, miste ik soms de connectie met haar. Aan de ene kant is Saoirse heel volwassen, aan de ander kant een beetje kinderlijk. Dit is iets wat mij tijdens het lezen een beetje in de war bracht. Ook kreeg ik niet echt een connectie met Ruby en dat vond ik jammer.

Een ander personage in dit boek is de vader van Saoirse. Eigenlijk vond ik hem tijdens het verhaal nogal irritant en storend. De vriendin van haar vader, Beth vond ik dan gaandeweg het boek veel minder irritant en misschien zelfs leuk.

Uiteindelijk is 'De falling in love montage' een YA boek dat zeker de moeite waard is om te lezen, echter mis ik een echte connectie met de personages. Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd geworden naar dit boek? Probeer het gewoon, misschien heb jij wel die connectie met de personages.

‘Uiteindelijk is het een YA boek dat zeker de moeite waard is om te lezen.’ - ⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Querido.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb