Alles wat ik vinden wil - Nicole Deese

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 09:00

Titel:               Alles wat ik vinden wil

Auteur:           Nicole Deese 

Uitgeverij:        Kok Boekencentrum

ISBN:              9789029730044

Pagina's:         384 pagina's

Verschenen:    januari 2021

Sterren:          ⭐⭐⭐⭐

Ik zou het genre van dit boek beschrijven als: Christelijke roman

'Alles wat ik vinden wil' is een christelijke roman geschreven door Nicole Deese. Dit is ook het eerste boek van haar dat vertaald is. Meteen toen ik las waar dit boek over zou gaan wist ik dat ik hem graag zou willen lezen.

Over het boek:

In ‘Alles wat ik vinden wil’ van Nicole Deese zet een jonge vrouw alles aan de kant om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Zelfs de man van haar dromen…

Na jaren van daten heeft lerares Lauren Bailey zich er uiteindelijk bij neergelegd dat ze single is. Nu hoeft ze zich alleen nog maar te focussen op haar nieuwe droom: moeder worden. Ze is er klaar voor een kind te adopteren, en zonder moeite zegt ze toe de komende twee jaar niet meer te daten. Alle aandacht is voor het kind. Maar dan speelt er een onvoorziene complicatie op: Joshua Avery.

Joshua werkt als invalleerkracht op Laurens school. Met zijn passie voor onderwijs en zijn overrompelende charme, laat hij Laurens hart sneller kloppen. De connectie tussen hen is niet te ontkennen. Hierdoor komt Lauren voor een moeilijk keuze te staan, waarmee ze niet alleen Joshua’s hart, maar ook haar eigen hart zal breken.

Mijn ervaring

‘Alles wat ik vinden wil’ is een mooie en hartverwarmende roman waar het geloof en adoptie een grote rol in spelen. Het hoofdpersonage Lauren moet belangrijke keuzes maken in haar leven, met betrekking tot haar grote droom. Moeder worden door een kindje te adopteren. Dit is lastig en het is fijn dat er eerlijk is beschreven hoe de adoptieprocedure in zijn werk gaat. Je leest hier echt dat de schrijfster ervaring heeft met de adoptieprocedure, en laat zien dat dit niet zomaar iets is. Alle gevoelens, twijfels, opofferingen en tijd dat het kost om een kindje te mogen adopteren, zijn duidelijk en emotioneel beschreven.

In het begin was het boek heel neutraal. Er was eigenlijk geen teken dat het een christelijke roman was, of dat de hoofdpersonen gelovig waren of niet. Wat mij betreft had dit meteen wel wat meer naar voren mogen komen. Pas later komt het geloof meer aan bod, en tegen het einde nog weer wat meer. Ik vond de manier waarop het geloof, bij het adoptieproces en bij Lauren haar leven bij elkaar kwamen heel mooi.

Het verhaal las heel prettig en de personages voelden meteen vertrouwd aan. Ook Joshua voelde meteen vertrouwd aan en daardoor is de keuze voor Lauren alleen nog maar lastiger. Je gaat echt van deze personages houden.

Een tijdje geleden heb ik via Kok Boekencentrum ook nog een e-book gedownload van Nicole Deese, genaamd: ‘Geworteld in liefde’ deze zal ik ook zeker binnenkort gaan lezen!

‘Ik vond de manier waarop het geloof, bij het adoptieproces en bij Lauren haar leven bij elkaar kwamen heel mooi.’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Kok Boekencentrum.

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb