De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 09:00

Titel:                   De jongen, de mol, de vos en het paard

Originele titel:   The boy, the mole, the fox and the horse

Auteur:               Charlie Mackesy

Vertaling:            Arthur Japin

Uitgeverij:          Kok Boekencentrum

ISBN:                   9789026623844 

Pagina's:             128 pagina's

Verschenen:        maart 2020

Sterren:                ⭐⭐⭐⭐⭐

'De jongen, de mol, de vos en het paard', een boek dat ik al heel vaak voorbij zag komen. Ook een boek waar ik vanaf het begin al heel benieuwd naar was. Het boek ziet er van de buitenkant prachtig uit met bronzen letters en een prachtige tekening waar een jongen, een mol, een vos en een paard op te zien zijn. Toen ik de kans kreeg dit boek te gaan lezen, ben ik ook direct begonnen.

 

'De jongen, de mol, de vos en het paard' is inmiddels al meer dan een jaar lang verkrijgbaar in het Nederlands en staat al vanaf de eerste week in de Bestseller 60. 

Over het boek:

'De jongen, de mol, de vos en het paard', vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

De jongen

De jongen is vanaf het begin tot eind in het verhaal. Als lezer voelde ik me een beetje als de jongen. Je begint dit verhaal alleen, maar gaandeweg leer je de mooie woorden, en de dieren kennen.

De mol

De mol zit vol met mooie woorden en is dol op taartjes. Dit maakt hem lief en schattig en ik voelde me meer dan ooit verbonden met een mol.

De vos

De vos is in het verhaal vooral stil, de vos is er wel maar zegt liever niets. Toch is het fijn dat hij er is.

Het paard

Het paard is natuurlijk het allergrootste dier dat in dit verhaal voorkomt. Maar hij is niet alleen groot en sterk, maar ook nog eens ontzettend wijs. Persoonlijk hebben de stukken van het paard mij het meest geraakt.

Mijn ervaring

Je kunt jezelf herkennen in de jongen, de mol, de vos of het paard, maar je kunt jezelf ook herkennen in meerdere personages. Dat is wat dit boek bijzonder maakt. De invulling en betekenis is niet voor iedereen gelijk. Maar de boodschap blijft wel gelijk.

Dit verhaal heeft me weten te raken, heeft me laten nadenken op en moment dat ik het persoonlijk echt nodig had. Dit verhaal heeft niet alleen een mooi plekje in mijn boekenkast gekregen, maar ook in mijn hart. 'De jongen, de mol, de vos en het paard' is niet een boek dat je in een keer uitleest, je leest wanneer je het nodig hebt, wanneer je je alleen voelt, of verdrietig bent. Het boek staat vol met wijze en mooie teksten, de tekeningen van Charlie maken het verhaal nog echter en nemen je helemaal mee. Je hebt het gevoel alsof je bij de jongen, de mol, de vos en het paard hoort, en je mag ook bij hen horen, iedereen mag bij hen horen. Dit boek is ook voor iedereen. 

'De jongen, de mol, de vos en het paard' staat bekend als het ideale boek om cadeau te doen aan jong en oud. Het maakt niet uit, iedereen kan iets leren uit dit prachtige boek. Ik kan niet anders dan hier mee eens zijn. De volgende keer dat ik een boek cadeau wil doen, zal ik dit boek zeker geven. Mij heeft het heel erg weten te raken, en ik hoop bij iedereen die het nodig heeft, dit ook zal gebeuren.

‘’Dat is wat dit boek bijzonder maakt. De invulling en betekenis is niet voor iedereen gelijk. Maar de boodschap blijft wel gelijk.’’ - ⭐⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Kok Boekencentrum. 

Heel erg bedankt Kok Boekencentrum voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.