Negentig seconden - Vannessa Thuyns

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 10:00

Titel:             Negentig seconden

Auteur:         Vannessa Thuyns                             

Uitgeverij:      Dutch Venture Publishing   

ISBN:             9789492585653 

Pagina's:        300 pagina's

Verschenen:    15 februari 2021

Sterren:          ⭐⭐⭐⭐

Al eerder had ik boeken van Vannessa Thuyns voorbij zien komen, dit was echter het eerste boek dat ik van haar las. ‘Negentig seconden’ sprak mij vanaf het begin meteen aan. Daarbij, de cover ziet er ook heerlijk romantisch uit! ‘Negentig seconden’ verschijnt op 15 februari, de dag na Valentijn. Dit boek past daar ook echt bij.

Over het boek:

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012)

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan.
In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie.
Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die "negentig seconden"-formule...

Mijn ervaring

De ‘’negentig seconden’’-formule vond ik vanaf het begin interessant. Hoewel het niet een hele grote rol speelt in het verhaal, vond ik het wel leuk hoe Vannessa dit heeft laten terugkomen in het verhaal. En dat de titel meteen al duidelijk werd, vond ik heel fijn.

De hele situatie waar hoofdpersoon Yara in zit is echt niet fijn, het is dan ook fijn dat ze er even tussenuit is. Maar of ze dan ook echt rust krijgt? En of het er gemakkelijker op zal worden is maar de vraag. Yara vond ik wel heel erg gefocust op werk en ik begrijp dan ook zeker dat dit absoluut niet vol te houden is. Ondanks dat ze al veel te doen heeft bewonder ik al het werk dat ze voor anderen doet. Yara en haar tijdelijke huisgenoot, Gerben waren zeker mijn favoriete personages uit dit boek!

Hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik me begon te ergeren aan de bruid en bruidegom. En heb ik meerdere malen gedacht dat Yara misschien iets té lief is voor iedereen. Ik werd verrast door een aantal plotwendingen, en vond het verhaal goed opgebouwd. Ik kan niet wachten om dit boek te gaan bespreken met anderen, want over dit boek wil je gewoon praten!

Al met al vond ik ‘Negentig seconden’ een hele fijne feelgood, heerlijk om te lezen en hij was zo uit. Daarnaast is de cover echt een plaatje, en ben ik zeker van plan meer van Vannessa Thuyns te gaan lezen.

‘Ik kan niet wachten om dit boek te gaan bespreken met anderen, want over dit boek wil je gewoon praten!’ - ⭐⭐⭐⭐

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar van Dutch Venture Publishing. 

Heel erg bedankt Dutch Venture Publishing voor het recensie-exemplaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.