Misschien ooit - Colleen Hoover

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 11:25

Titel         Misschien ooit

Auteur      Colleen Hoover                                 

Uitgeverij   Zomer & Keuning     

ISBN         9789401905770

               9789401905787 (ebook)

Misschien ooit was het eerste boek wat ik van Colleen Hoover heb gelezen. Haar boeken stonden altijd al op mijn verlanglijst maar lezen kwam er maar niet van. Ik ben blij dat ik toch de stap heb genomen om haar boeken te gaan lezen, want wat heb ik genoten van dit boek.

Over het boek:

‘Misschien ooit’ gaat over Sydney, een meisje met liefdesverdriet. Ze zit elke avond op haar balkon te luisteren naar het gitaarspel van haar buurman en in haar hoofd bedenkt ze teksten op zijn nummers. Ridge is een dove singer-songwriter met een writer’s block. Hij speelt elke avond op zijn balkon gitaar en ziet Sydney meezingen met zijn muziek.

Samen schrijven Ridge en Sydney liedjes te die ook echt te beluisteren zijn als muziek. Colleen Hoover heeft hiervoor samengewerkt met Griffin Peterson.

Mijn ervaring

Muziek is echt belangrijk in dit boek. zowel bij Ridge als Sydney speelt muziek een grote rol. De mogelijkheid om als lezer dan ook echt de muziek van de personages te kunnen horen is van enorme waarde. Wanneer je de muziek bij het boek luistert, leer je de personages nog beter kennen.

Misschien ooit is niet zomaar een liefdesverhaal, achter dit verhaal schuilt meer. Ridge is doof. Je lees hoe zowel Sydney, Ridge en zijn huisgenoten hiermee omgaan. Zelf had ik dit detail gemist op de achterkant van het boek en dus was het voor mij echt als een verrassing. dit had ik echt niet zien aankomen.

Colleen Hoover beschrijft heel respectvol en begrijpend over de doofheid van Ridge. Dit vond ik heel mooi om te lezen, hierdoor kreeg ik nog wat meer respect voor het verhaal.

De andere personages in het verhaal worden ook heel goed beschreven zoals de huisgenoten van Ridge en ook Ridge zijn vriendin Maggie. Dit boek is niet alleen gevuld met gevoelens, maar ook met humor. Ridge en zijn huisgenoot Warren halen namelijk regelmatig practical jokes met elkaar uit.

 

Na ‘Misschien ooit’ is er ook nog: ‘Misschien nooit’ dit gaat over Ridge zijn huisgenoten Warren en Bridgette. Afgelopen september is ook ‘Misschien nu’ verschenen. Dit deel gaat verder waar ‘Misschien ooit’ is geëindigd.

''Dit boek is niet alleen gevuld met gevoelens, maar ook met humor.'' - *****


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.