Misschien is het anders - David Yoon

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 11:59

Titel          Misschien is het anders

Auteur       David Yoon                                

Uitgeverij    Best of YA     

ISBN           9789000364572

                 9789000364589 (e-book)

''Vanaf halverwege het boek kon ik eigenlijk niet meer stoppen, en heb ik het hele deel in een keer uitgelezen.'' - ****

Samenvatting

Misschien is het anders gaat over Frank, hij en een groepje andere kinderen van Koreaanse ouders noemt hij de tussenpersonen. Een van die tussenpersonen is Joy. Frank en Joy zitten tussen de traditionele verwachtingen van hun ouders en hun eigen Amerikaanse omgeving in. Ze hebben beide hetzelfde probleem. Ze zijn verliefd op een niet-Koreaanse. Frank en Joy bedenken een plan om hun ouders tevreden te houden, maar dan gebeurt er iets wat dit alles helemaal op zijn kop zet.

Mijn ervaring

Ik heb uiteindelijk erg genoten van dit boek. Het duurde even voordat ik precies doorhad hoe de verhoudingen lagen, en in de eerste hoofdstukken van het boek moest ik me er soms wel doorheen slaan. Dit kwam doordat er erg veel nerdy grapjes tussendoor worden gemaakt, dit maakte dat het soms wat onoverzichtelijk en chaotisch werd. Ondanks wilde ik we graag blijven doorlezen. Ik moest echt even wennen aan deze schrijfstijl.

Naarmate ik verder las begon het verhaal steeds leuker te worden. Vanaf halverwege het boek kon ik eigenlijk niet meer stoppen, en heb ik het hele deel in een keer uitgelezen. Het boek bevat korte hoofdstukken, het voelt daardoor alsof je het boek zomaar uit hebt. De manier waarop dit verhaal is geschreven is ook erg vlot en duidelijk, geen moeilijke zinnen, door de nerdy grapjes leest het verhaal ook snel.

Ik kon erg gemakkelijk meeleven met Frank en Joy, in dit boek lees je waar zij zoal tegenaan lopen in het dagelijkse leven. Ze zitten tussen de traditionele verwachtingen van hun ouders en hun eigen Amerikaanse omgeving in. Maar hoe gaan ze daarmee om? En hoe ervaren zij dit? Dit lees je allemaal in dit boek.

De cover van het boek ziet er super uit, het heeft een mooie groen/blauwe kleur. De roze titel valt goed op en het geeft zelfs een soort 3D effect. De titel vind ik erg toepasselijk voor dit boek, ook de ondertitel: We willen allemaal zelf kiezen van wie we houden, past heel goed bij dit verhaal.

 

Ik geef Misschien is het anders 4 sterren. Dit was niet meteen mijn favoriet boek, maar bleek toch echt wel een leuke YA te zijn.

 

 

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Best of YA als onderdeel van het premium leesprogramma. Dit beïnvloedt mijn mening over dit boek niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maartje
een jaar geleden

Ben ook nog erg benieuwd naar deze!