Ik zie je in Cockleberry Bay - Nicola May

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 09:17

Titel            Ik zie je in Cockleberry Bay

Auteur        Nicola May                               

Uitgeverij     Zomer & Keuning

ISBN           9789020537628

                 9789020537635 (ebook)

LET OP! DEZE RECENSIE BEVAT SPOILERS UIT: HET WINKELTJE IN COCKLEBERRY BAY.

‘’Angst, jaloezie, liefde en vertrouwen allemaal in een verhaal.’’ - ****

Samenvatting

Ik zie je in Cockleberry Bay gaat net als het voorgaande deel over Rosa en haar schattige teckel Hot. In het vorige deel las je dat Rosa ging trouwen, Rosa vermoed dat haar kersverse echtgenoot vreemdgaat. Rosa besluit minder afhankelijk te worden van een man en zich niet meer te laten lijden door jaloezie en angst.

Mijn ervaring

Ik zie je in Cockleberry Bay was iets anders dan ik had verwacht, het eerste deel was meer een situatie met gebeurtenissen rond Rosa. Dit boek ging dieper in op Rosa, voornamelijk op haar gevoelens en emoties. Anders dan in het eerdere boek waren er niet veel random gebeurtenissen, ik had het gevoel dat alles wat gebeurd in dit boek een specifiek doel heeft en hier is zo goed over nagedacht om het allemaal te laten kloppen.

 

Liefde en vertrouwen zijn ook in dit boek weer een groot onderdeel van het verhaal, de jaloezie en angst waar Rosa zichzelf mee in de weg zit is de lijdende draad in het boek. Angst, jaloezie, liefde en vertrouwen allemaal in een verhaal. Rosa moet leren liefhebben en vertrouwen, vooral in haarzelf. De diepere zin van het verhaal sprak mij heel erg aan en het zet je dan ook aan tot denken. Rosa was al een sterke vrouw, maar in dit boek leert ze nog sterker dan dat ze zelf voor mogelijk had gehouden.

 

Ondanks dat dit boek toch anders was dan het vorige deel maakte dit het boek voor mij niet minder leuk. Ik heb alweer erg genoten van dit boek en ik kijk uit naar het laatste boek: ‘’Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’’. Daarna zal ik toch afscheid moeten nemen van Rosa, Hot en de andere inwoners van Cockleberry Bay.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb