Orbiloc light (lichtje voor honden)

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 18:36

Al een tijdje was ik op zoek naar een goede verlichting voor onze chihuahua. Omdat alle halsbanden en lichtjes te groot/lomp/zwaar waren, was er maar weinig keus voor een hondje van nog geen drie kilo. Ik plaatste een oproepje op Instagram, en al gauw werden mij tips gegeven hoe je hondje het beste te verlichten. Omdat onze kleine niet wil lopen wanneer er iets los zit, heb ik besloten dat ik een vast lampje wilde.

 

Orbiloc light werd mij aangeraden door een aantal hondeneigenaren, zij hadden zelf ook een Orbiloc light en waren er zeer tevreden over.

Orbiloc 

Orbiloc is van oorsprong een Deens bedrijf, maar verkoopt inmiddels veiligheidslichten voor honden over de hele wereld.

Orbiloc lights zijn waterdicht, stevig en ontwikkeld voor militaire doeleinden. Ook geeft Orbiloc 3 jaar garantie op het lichtje.

Kleuren van het lichtje

De Orbiloc light is beschikbaar in 10 verschillende kleuren. Wanneer je meerdere honden hebt is dit handig om ze goed uit elkaar te houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kleur kiezen die jij mooi vind, of die goed bij de vacht, halsband of riem past.

Persoonlijk ben ik voor turquoise gegaan, dit vond ik een hele mooie kleur. Ook vind ik het belangrijk dat het niet een kleur is die je altijd al ziet, zo valt hij mooi op! 

Mijn ervaring

In het begin was het even kijken hoe het precies werkt, gelukkig ging alles heel erg gemakkelijk.

In het doosje van het lichtje zit:

  • Orbiloc light (in mijn geval in de kleur turquoise)
  • Quick mount  (dit zit om het lichtje heen en samen met de adjustable strap kun je het licht bevestigen.)
  • Adjustable strap
  • Een tool om de onderkant goed vast te draaien
  • Inbegrepen zijn ook: een gesmeerde o-ring en een accupak

Los heb ik er een Orbiloc clip bij gekocht, zodat ik hem op het tuigje van mijn hond kan bevestigen.

 

Het lichtje heeft 2 standen: knipperend licht en continu licht. Je kunt het licht gemakkelijk aanzetten door de grijskleurige ring te draaien. Deze kun je dus zetten op twee puntjes (deze zijn toegevoegd op de lamp, dit staat voor knipperend licht) en deze kun je zetten op het streepje (ook toegevoegd op de lamp, staat voor continu licht).

 

Voor onze chihuahua is het een fijn lichtje, het lichtje is wel erg vel, dus er lang inkijken is niet aan te raden. Verder ben ik heel erg tevreden over dit product!

Waar te koop?

Er zijn verschillende webshops in Nederland die Orbiloc lights verkopen, hieronder een overzichtje van een aantal websites.

Actievehonden

Bij Actievehonden heb ik mijn Orbiloc light gekocht, ik heb het lichtje gekocht voor 24,95 en de clip voor 6,75.

Het pakketje werd netjes verpakt, op de afgesproken datum geleverd. Ik ben zeer tevreden over deze webshop.

Medpets

Eko4petz

Bol


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.