Panda zandkoekjes

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 13:51

Wat is er nou leuker dan deze schattige panda koekjes? Te schattig om op te eten toch?

Deze vormpjes heb ik al heel lang geleden gekregen, ik weet dus niet meer waar ze te koop zijn. Maar gelukkig ben ik ze ook tegengekomen op Bol.com. Klik hier voor de link.

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • Half zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • Cacaopoeder

Dit is voor ongeveer 10 panda koekjes, wil je meer maken? dan kun je de ingrediënten gewoon verdubbelen!

Bereiding

De bereiding is eigenlijk heel simpel, zeef de bloem en meng dit met de suiker, boter, vanillesuiker en zout. Kneed dit met je handen tot een goed samenhangend deeg. 

Verdeel het deeg in twee stukken, het ene deel laat je zo, het andere ga je mengen met cacaopoeder, zo krijgt het een donkere kleur. Zorg dat je niet te veel cacaopoeder gebruikt, dan is het deeg te droog.

Zet het deeg afgedekt ongeveer een halfuurtje in de koelkast.

Nu kun je beginnen met het uitsteken van de panda's!

Uitsteekvormpjes

Deze uitsteekvormpjes zijn heel handig gemaakt, je steekt het zwarte vormpje namelijk uit uit het donkere deeg. Het witte vormpje steek je uit uit het lichte deeg,.

Je steekt eerst het gezichtje in het lichte deeg, daarna steek je het hoofdje uit. Dan nog even de oogjes eruit halen, en je kunt beginnen met de losse onderdelen op het lijfje te leggen.

 

Als je klaar bent met uitsteken, kun je de koekjes op de bakplaat leggen, ongeveer 2cm uit elkaar. Dan bak je ze nog even 20 minuutjes op 160 graden, en dan zijn de koekjes klaar.

 

*Je kunt de koekjes ook nog bestrijken met een losgeklopt ei, dan krijgt het een goudbruine kleur. Ik heb dat niet gedaan omdat ik het deeg juist zo licht mogelijk wil hebben voor het effect van de panda.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.