Omgekeerde appeltaart

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 14:31

Vanochtend heb ik de omgekeerde appeltaart van Koopmans uitgeprobeerd, in deze blog lees je hier meer over en wat ik van deze nieuwe soort appeltaart vind.

Bereiding

Een appeltaart maken begint natuurlijk met het schillen van de appels. Persoonlijk vind ik dit gedeelte het minst leuk, maar wat is nou een appeltaart zonder appels?

 

Wat anders is dan bij de gewone appeltaart is dat deze taart met karamelsaus is. Deze karamelsaus maak je heel gemakkelijk met het zakje, wat schenkstroop en water. 

 

Dan komt het ''omgekeerde'' gedeelte natuurlijk. Je vult de springvorm als eerste met de karamelsaus, daarna met de appel en als laatste doe je het kruimeldeeg daaroverheen. Dan is het goed aandrukken en je taart kan de oven in!

Ervaring

Alhoewel het natuurlijk gek is om niet als eerste met het deeg te gaan beginnen, vond ik de taart heel leuk om te maken. De beschrijving is duidelijk en het ruikt heerlijk.

 

Iets wat ik niet had verwacht is dat het ''deeg'' in deze taart eigenlijk helemaal geen deeg is. Het zijn losse korrels die je als laatste stevig aandrukt.

 

Het is wel belangrijk dat je echt maar één laagje appelstukjes doet, ik had een beetje teveel appel en heb later nog weer wat weggehaald. Als je dit niet doet kun je de bodem niet stevig aandrukken.

Smaak & uiterlijk

Hierbij mijn: 'Omgekeerde appeltaart'! 

De taart ruikt goed, ziet er oke uit en ik heerlijk! Vooral door de karamelsaus is deze appeltaart anders dan die ik verder altijd maak.

 

Het enige minpuntje aan deze taart vind ik dat hij zo dun is, Het doet mij zo meer denken aan een oranjekoek dan aan een taart. 

 

Maar de taart was heerlijk, en ik heb genoten. Een geslaagde donderdagochtend!

Appeltaart of slagroomtaart?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb